Za nami Świąteczny Kulinarny Warsztat
Tradycja obchodzenia świąt Bożego Narodzenia na stałe zagościła w sercach Polaków. Przygotowania do nich trwają tygodnie i związane są głównie z kulinariami. Z tego względu w Stalowej Woli odbył się Świąteczny Kulinarny Warsztat. W podróż po tradycyjnych, świątecznych smakach zaprosił Prezydent Miasta Stalowej Woli, Lucjusz Nadbereżny.
Świąteczny Kulinarny Warsztat w Stalowej Woli
Mieszkańcy Stalowej Woli mieli okazję wziąć w niebywałym wydarzeniu, jakim był Świąteczny Kulinarny Warsztat. Na terenie hali owocowo-warzywnej Zieleniak można było poczuć klimat świąt Bożego Narodzenia nieco wcześniej. Były to warsztaty poświęcone kulinarnych tradycji, które wywodzą się z serca Puszczy Sandomierskiej. Podczas spotkania mieszkańcy mieli możliwość wraz z Joanną Sadecką Kurnik przygotować tradycyjne dania świąteczne takie jak:
- kapusta z fasolą i grzybami;
- słodkie oładki ziemniaczane;
- kompot z suszu.
Była to także okazja do wypróbowania wszelkich potraw, które były podawane, jak również odbywała się degustacja przygotowana specjalnie na tę okazję. Uczestnicy warsztatów przygotowywali dania przy pomocy składników, które pochodziły od wystawców hali, która była miejscem wydarzenia. Była to okazja nie tylko do kosztowania pyszności, lecz przede wszystkim do zdobycia nowych, cudownych inspiracji do gotowania. Nie zabrakło wyjątkowej, rodzinnej atmosfery i pysznego jedzenia, które przyciągnęło rzeszę fanów.